Cum îți poți deschide un cont în Spațiul Virtual Privat de la ANAF

Diana Moraru
l
1 februarie, 2020
deschidere cont spatiul virtual ANAF

Deschiderea unui cont online în Spațiul Virtual Privat de la ANAF este opțională pentru persoanele fizice și obligatorie pentru firme și o categorie specială de persoane fizice care au obligația să trimită declarații către ANAF.

În acest articol vei găsi pașii de urmat pentru crearea unui cont în spațiul virtual ANAF pentru trei categorii de utilizatori:

1. persoane fizice (salariați)

2. persoane fizice cu status special (PFA, persoane care obțin venituri din activități independente / din drepturi de proprietate intelectuală)

3. persoane juridice (dacă reprezinți o firmă)


1. Persoană fizică: cum îți deschizi un cont în spațiul virtual ANAF

Dacă ești o persoană fizică, salariată, deschiderea unui cont in SPV ANAF te va ajuta să redirecționezi online cei 2% sau 3,5% din impozitul tău pe venit.

Trebuie să accesezi formularul de înscriere online disponibil pe site-ul ANAF, să completezi datele tale, să-ți alegi un nume de utilizator, o parolă și modalitatea de verificare a datelor introduse de tine de către ANAF. În cazul salariaților în căsuța „Tipul de verificare” trebuie să alegeți „Aprobare la ghișeu”. Prin urmare, este necesar să mergi la orice sucursală ANAF (poți merge la orice sediu ANAF) cu buletinul și numărul de înregistrare pe care îl primești după completarea acestui formular.

Deplasarea la o sucursală ANAF este necesară o singură dată, doar în momentul deschiderii contului, după care în anii următori vei putea depune direct online, în câteva minute, formularul 230 de redirecționare a 2%/3,5% din impozitul pe venit.

Îți recomandăm sa bifezi căsuța „Sunt de acord să primesc atenţionări prin email de la ANAF – Gratuit” în eventualitatea în care îți vei deschide un PFA sau vei avea venituri de declarat la ANAF la un moment dat. Dacă rămâi doar la statutul de salariat prin bifarea acestei opțiuni nu veți primi practic nicio notificare din partea ANAF.

După trimiterea formularului salvează numărul primit și mergi la orice sucursală ANAF să-ți validezi înscrierea. Abia apoi vei putea să-ți folosești contul.

deschidere cont ANAF

2. Deschiderea unui cont SPV pentru persoane fizice cu status special

Dacă ești o persoană fizică cu statut special sau ai un PFA, procedura de înscriere este aceeași ca în cazul persoanelor fizice salariate, procedură decrisă mai sus. Avantajul este totuși că ai posibilitatea să validezi datele introduse în formular cu ajutorul unui document pe care l-ai primit din partea ANAF fără a mai fi nevoit să te deplasezi personal la un sediu ANAF.

Prin urmare poți realiza procedura de creare a unui cont în Spațiul Virtual Privat ANAF online, fără nicio deplasare la ANAF pentru verificarea datelor. Astfel, la căsuța „Tipul de aprobare” selectează „Verificare număr înregistrare decizie” și adăugă numărul unei decizii de impunere sau de obligație de plătă primită de la ANAF. Poți alege și „Verificare număr document” dacă ai o scrisoarea primită de la Ministerul Finanțelor Publice referitoare la invitația de a-ti deschide un cont ANAF. Bineînteles, dacă nu ai la îndemână aceste documente de la ANAF poți alege opțiunea „Aprobare la ghișeu” și să te duci la orice sediu ANAF pentru validarea contului.

Îți recomandăm să bifezi căsuța „Sunt de acord să primesc atenţionări prin email de la ANAF – Gratuit” pentru a primi deciziile și alte notificări direct pe email în locul unei scrisori prin poștă de la ANAF.


3. Persoane juridice: pași pentru deschiderea unui cont SPV

Dacă reprezinți o persoană juridică pentru deschiderea unui cont în Spațiul Virtual Privat trebuie să completezi formularul pentru persoane juridice și să ai deja un certificat digital și documentul de confirmare pentru acesta. Află în acest scurt ghid ANAF care sunt pașii pentru obținerea unui certificat digital.

În formularul de înregistrare în SPV, trebuie să completezi:

  • CUI-ul și NIF-ul firmei
  • datele tale în calitate de reprezentant legal al companiei
  • să încarci documentul de confirmare pentru certificatul digital
  • să încarci o arhivă în format .zip (cu dimensiunea maximă de 5MB) cu o copie după documentele prin care demonstrezi că ești reprezentantul legal (poate fi și o copie legalizată) și o copie după actul tău de identitate
inregistrare SPV ANAF persoane juridice

După completarea formularului online vei primi un număr de înregistrare cu care trebuie să te prezinți în termen de 10 zile la orice sediu ANAF (vezi sediile ANAF din București pentru persoane fizice și juridice). Pe lângă numărul de înregistrare, trebuie să prezinti la ghișeu și:

  • cartea de indentitate în original
  • o copie după cartea de identitate
  • documentele care justifică calitatea ta de reprezentant legal al firmei (pot fi în original sau copie legalizată)

După aprobarea la ghișeul ANAF, vei primi un email de confirmare a activării contului tău în Spațiul Privat Virtual și poți începe să-ți folosești contul.

Programele noastre

Ultimele articole

Diana Moraru

Economist de profesie, Diana este pasionată de citit și călătorii. De asemenea își dedică o parte a timpului liber pentru a studia cursuri de dezvoltare personală și pentru a face voluntariat pentru ONG-uri.

Alte articole

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele articole publicate pe Citizen Act!

Mulțumim! Te-ai înscris cu succes la newsletter-ul Citizen Act.