Implicare și acțiune

Programe

Citizen Act propune realizarea unui cadru de acțiune prin care să fie încurajate dezbaterile privind problemele actuale ale societății, să se pună bazele unor inițiative constructive și, nu în ultimul rând, să fie posibilă implicarea noastră directă în edificarea societății în care trăim.

Considerăm că prin conlucrarea profesioniștilor din mai multe domenii, a ONG-urilor și companiilor putem să contribuim la îmbunătățirea politicilor și practicilor din sfera publică, care nu rareori eșuează în a aduce cele mai bune soluții pentru nevoile cetățenilor.

Bibliotecile școlare

Conform unui sondaj de opinie publicat de School Education Gatway – platforma europeană online dedicată învăţământului preuniversitar, doar 31% dintre cei implicați în domeniul educațional consideră că rolul bibliotecilor școlare este să îmbunătățească performanțele școlare ale copiilor.

În contextul nivelului încă ridicat de abandon școlar în mediile defavorizate și a lipsei de acces la resurse suficiente pentru educație al copiilor cu rezultate bune la învățătură, scopul Citizen Act este să faciliteze atingerea performanței prin oferirea unui context propice acesteia.

Dotând bibliotecile școlare cu bibliografia necesară pe fiecare dintre domeniile relevante pentru o educație de cel mai înalt nivel, ne dorim să susținem cât mai mulți elevi în atingerea potențialului lor maxim.

=

Susține acest program

Dacă vrei să susții programul nostru dedicat bibliotecilor școlare o poți face printr-o donație în bani în contul asociației menționat mai jos. Te rugăm să menționezi în transferul bancar „donație biblioteci”. Asociația ”Citizen Act” IBAN: RO17BRDE445SV02278344450 Banca: BRD Sucursala: Bucureşti – Dorobanți